Saslikin mietoihin juomiin ja viinilistaan voit tutustua alla olevasta pdf-linkistä.
Täydellisen juomalistan voit pyytää myyntipalvelustamme.

Saslikin viinit ja miedot juomat (PDF) >>

Samppanjaa ja Sampanskojea

Saslikin ravintolapäällikkö Ekaterina Gracheva suosittelee kokeilemaan samppanjaa ja sampanskojea muutenkin kuin aperitiivina. "Molempia pääsee maistelemaan Saslikissa aitojen tsaarinajan herkkujen kera ja samppanjapullot poksautetaan auki husaareiden tyyliin sapelilla sivaltaen."  Pullo avataan kopauttamalla suuosan uloketta tasaisella ja viiltävällä sivalluksella pullon myötäisesti jolloin suuosa napsahtaa poikki ja juoman oma paine työntää korkin ja lasinsirut ulos pullosta.

Samppanja toimii parhaiten, mutta myös kuohuviinit, joihin on syntynyt painetta, voi periaatteessa avata tällä tyylillä. Mutta varoituksen sana on paikallaan: kaikissa juomissa ei ole riittävästi painetta, jolloin saattaa käydä niin, että pullo hajoaa käsiin.

"Venäläisistä herkuista puhuttaessa klassisin yhdistelmä on tietenkin kaviaari ja samppanja. Myös blinit ja smetana yhdistettynä mätiin toimivat kuohuvan kumppanina erinomaisesti, samoin venäläiset zakuska-alkupalat".